Söka nytt jobb i Sverige

Att komma in på arbetsmarknaden för den som har en bakgrund utanför Sverige innebär extra utmaningar. För den som har svenska som andra språk är det viktigt att få hjälp med att bygga ett svenskt CV och får hjälp med att lära sig hur det fungerar att söka jobb i Sverige. Det kan för många ta lite längre men det kan gå betydligt enklare att få in foten på arbetsmarknaden om man har rätt coachning.

Ny på arbetsmarknaden

När man söker sin första anställning kan det ibland kännas som man kämpar i uppförsbacke. Då man inte har hunnit bygga ett långt CV med tidigare erfarenheter måste man istället ta till andra metoder för att stå ut från de övriga kandidaterna. Man måste visa att man är villig att lära sig, har hög arbetsmoral och kan bidra med nya idéer.

Så lyckas du med ditt sökande

För att lyckas med arbetssökande måste man vara villig att arbeta systematiskt och målmedvetet. Genom att söka både utannonserade tjänster och göra spontanansökningar ökar man sina chanser. Man ska se varje intervju som en chans att lära sig om ett nytt företag och få nya erfarenheter även om man inte får jobbet.

soka-jobb

Grundläggande information

När man är arbetslös är det lätt att tappa motivationen om man inte snabbt får respons på sina ansökningar. Man bör behandla sitt arbetssökande på samma sätt man behandlar ett projekt på en arbetsplats. Genom att sätta klara mål och arbeta dagligen för att uppnå dessa behöver man inte känna som att tiden är bortkastad även när man inte fått något nytt jobb.

Rent praktiskt bör man söka olika typer av jobb, skräddarsy sina ansökningar för varje position, ta kontakt med arbetsgivare och sälja in sig aktivt och ta till vara på den tid man har med sin handledare eller jobbcoach på bästa sätt. Man kan då känna ett lugn i att man kommer hitta rätt jobb förr eller senare.

Work & Coaching Stöd och Matchning