Ring direkt: 073-566 93 68 / 076-188 23 52 — info@workcoaching.se

Nyheter och Artiklar

Vi har gjort det igen!

Vi vill tacka all våra deltagare som deltog i en lyckad rekryteringsträff hos oss på  Work & Coaching igår.

Stort tack till vår samarbetspartner Tranpenad för ett otroligt bra och smidigt arbete.
Vi vill även gratulera alla deltagare som gick vidare till andra intervju direkt på plats ?
Ta chansen att träffa vår samarbetspartner för en ytterligare rekryteringsträff för lagerarbete om några veckor!
Bli deltagare hos oss och vi hjälper dig med resten.
Stöd och Matching hos Work & Coaching.

Inbjudan till Rekryteringsträff

Du är varmt välkommen att komma och träffa arbetsgivaren.

Ta med ansökningshandlingar och var noga med att komma i tid. Vi söker duktiga lagerarbetare som är ansvarsfulla och noggranna. Du bör vara tillgänglig för jobb omgående. Arbetstiderna varierar.

Vi välkomnar i första hand de som i dagsläget har oss som leverantör för Stöd och Matchning. Övriga som inte är skrivna hos oss men intresserade av rekryteringsträffen får e-posta till info@workcoaching.se. Vi meddelar er ifall det finns platser kvar.

Krav för att få jobbet är att man har rätt till Stöd och Matchning och Nystartsjobb enligt Arbetsförmedlingen och är deltagare hos oss.

Att delta på en rekryteringsträff är ett perfekt sätt att träffa en arbetsgivare utan att först behöva skicka in en ansökan och vänta på svar. Här kan du ge ditt bästa intryck på en gång, så missa inte denna chans!

Rekryteringsträffen äger rum i våra lokaler i Haninge, Handenterminalen 5 Onsdag den 8 Oktober.

Varmt välkommen!

Work & Coaching Stöd och Matchning

 

5 Tips när du nätverkar

5 Tips när du nätverkar

Att nätverka är ett bra sätt att hitta och säkra ett nytt jobb. De flesta får jobb via rekommendationer, så att ha ett bra nätverk, är verkligen guld värt när man söker jobb. Därför är det självklart bra om du är duktig på att nätverka.

Vad ska man tänka på när man nätverkar? Hur ska man förbereda sig? Nedan har vi listat ut 5 tips som hjälper dig på vägen:

 1. Vänta inte med att nätverka tills du har blivit av med jobbet. Bygg relationer och kontakter medan du fortfarande har ett jobb.
 2. Var väl förberedd innan du går på nätverksträff. Vad söker du för jobb? Vill du ha en mentor eller kontakter som kan ge dig råd? Är du öppen för det mesta? Var förberedd så att du kan hantera konversationen väl och svara på frågor om din karriär. Öva på ditt tal.
 3. Klä dig passande för eventet. Tänk på ditt uppförande, det är bra att sticka ut från mängden då blir man ihågkommen och framstår som självsäker.
 4. Förbered dina visitkort så att du undviker stressmoment över hur du ska ge dina uppgifter till personer du nätverkar med.
 5. Tacka alltid personen du haft samtal eller möte med. Fortsätt att hålla kontakten även när du fått ett jobb och låt den inte rinna ut i sanden.

På Work & Coaching har vi ett stort nätverk med företag och ordnar rekryteringsträffar mellan arbetssökanden och företag som söker personal. Dessa events är viktiga och ger våra arbetssökanden möjlighet att nätverka med arbetsgivare, visa upp sig, bygga en relation och förhoppningsvis få jobbet.

Work & Coaching Stöd och Matchning

 

Hur skriver man en säljande spontan jobbansökan?

Vad ska man tänka på när man skriver en säljande spontan jobbansökan?

Vet du vilket företag du vill jobba på? Ja då har du redan kommit en bra bit på väg i ditt jobbsökande.

Genom att skicka in en spontanansökan sticker du ut från mängden. En spontanansökan innebär att man kontaktar ett företag för att man vill jobba där utan att det finns en jobbannons ute. På detta sätt har du möjlighet att få en tjänst som ännu inte är utannonserad och därmed slippa tävla med andra.

Men det krävs viss förberedelse om du vill att din spontanansökan ska göra intryck.

 1. Gör research. Börja med att ta reda på var och till vem du ska skicka din ansökan.
 2. Ta reda på om du redan har kontakter inom företaget som vidare kan presentera dig till rätt person. Kolla tex på LinkedIn om du har några gemensamma kontakter med en anställd där.
 3. Förbered frågor som du kan ställa till rätt person.
 •       Hur gör ni när ni rekryterar?
 •       Ställ öppna frågor eftersom det förhoppningsvis kommer ge dig längre svar.
 •         Fråga hur deras arbetsbelastning ser ut och berätta att du vill skicka in en spontanansökan.

Fråga inte om företaget har några lediga jobb, om personen säger ”nej” stannar konversationen där.

 1. Förbered en väl motiverad text när du skickar in ditt cv och personliga brev. Det är viktigt att beskriva:

Varför vill du jobba på just det företaget.

 • Vad du kan bidra med/erbjuda.
 • Vad du har för mål.
 • Avsluta med att du kommer att höra av dig för att följa upp, på detta sätt glöms du inte bort och den som läser ansökan är beredd på att du återkommer.

 

En del företag tar inte emot spontanansökningar och andra företag anlitar endast rekryteringsföretag när de ska anställa. Här är det viktigt att du kontaktar företaget och lämnar dina kontakt uppgifter till rätt person så att de kan kontakta dig när de behöver anställa folk och innan de vänder sig till rekryterings företag.

3 enkla tips för att hitta jobb i en annan stad

Finns drömjobbet i en annan stad?

Har du svårt att hitta jobb i en ny stad? Med lite planering hittar du nya drömjobbet.

 1. Registrera dig för jobbevakning
  Kolla hur arbetsmarknaden ser ut på stället dit du vill och vilka arbetsgivare du tycker verkar intressanta. Spara tid genom att registrera dig på flera jobbsökmotor sidor. När jobb som matchar dina kriterier dyker upp, får du e-post om dessa. Tips på bra sidor är monster.se, indeed.se, blocket jobb och arbetsförmedlingen.se. Glöm inte att uppdatera ditt CV.
 2. Var flexibel
  Även om de flesta intervjuer för tillfället är digitala så måste du vara beredd på att ha ett eller flera personliga möten. Det kan alltså innebära resor. Glöm inte att träna inför intervjun. Läs våra artiklar ”Så lyckas du med den digitala jobbintervjun” och ”Arbetsintervjun – hur går den till?”.
 3. Känner du någon i den stad du vill flytta till?
  Har du familj, vänner eller någon du känner som bor i staden som kan hjälpa dig hitta jobb? Berätta för personer i din närhet om flyttplanerna. Förmodligen leder det till att någon kopplar ihop dig med en vän som bor där.
  Här är några av de personer som kan hjälpa till:
  – Facebook Vänner
  –  LinkedIn Connections
  –  Nätverksanslutningar (delta i så många personliga händelser som du kan)
  –  Professionella föreningar och kontakter

Så lyckas du med den digitala jobbintervjun

Tips för ett lyckat jobbintervju online.

Virtuella jobbintervjuer har blivit populära på grund av social distansering och reseförbud. Digitalisering av intervjuer kommer säkerligen att användas även efter pandemin.

Har du blivit inbjuden till en anställningsintervju i digitalt forma? Vi har skapat en checklista med tips som gör dig redo för ett lyckat möte online.

 1. Ha koll på tekniken

Det här är såklart det viktigaste. Har du laddat batteri på datorn? Har du bra uppkoppling? Är du van vid systemet som företaget använder? Om inte, testa att ringa en vän i god tid innan för att se till att allt funkar. Fungerar inte din uppkoppling spelar det ingen roll hur kompetent du är. Se till att du vet att du är på ett ställe med stabilt nät vid tiden för intervjun. Om det allra värsta händer – förklara situationen och fråga om ni skulle kunna fortsätta per telefon.

 1. Tänk på helhetsintrycket

Visa att du tar intervjun seriöst genom att klä dig som du skulle gjort till en anställningsintervju på plats. Skippa virtuella appar med bakgrund .

 1. Fixa rätt miljö

Se till att du har en lugn miljö utan störningsmoment och tänk på vad som syns i bakgrunden. Rekommendation att du sitter med ryggen mot en så neutral bakgrund som möjligt, för att den du pratar med inte ska bli distraherad

 1. Titta in i kameran

Försök att titta in i kameran under intervjun så att ni får ögonkontakt och tänk på din hållning. Under en digital intervju är det bästa alternativet att anteckna med papper och penna – framför allt för att det då blir tydligt för motparten att det är just skriva du gör, och inte slösurfar . Du kan i början av intervjun berätta att du skriver anteckningar när du tittar ner. Skriv inte på datorn samtidigt som du pratar – ljudet av tangenterna som trycks ner tas upp av datorns mikrofon på ett inte helt trevligt vis för motparten.

 1. Ställ frågor!

När du har intervju på distans missar du vissa delar, som att se företagets lokaler. Passa på att ställa frågor för att få en bra bild. I övrigt är en digital intervju ganska likt en fysisk. Bocka av vår checklista så att du känner dig lugn när det väl är dags.

Slappna av och lycka till!

Inbjudan till Rekryteringsträff på Tisdag

Varmt välkommen på rekryteringsträff

Vi söker erfarena Lastbilsförare med C/ C-E korts behörighet och giltig körkort.

ADR eller APV är meriterande.

Du bör vara tillgänglig för jobb omgående.

Ta med ansökningshandlingar och var noga med att komma i tid.

Vi välkomnar i första hand de som i dagsläget har oss som leverantör för Stöd och Matchning. Övriga som inte  är skrivna hos oss men intresserade av rekryteringsträffen får maila till info@workcoaching.se. Vi meddelar er ifall det finns platser kvar.

Krav för att få jobbet är att man har rätt till Stöd och Matchning och Nystartsjobb enligt Arbetsförmedlingen.

Att delta på en rekryteringsträff är ett perfekt sätt att träffa en arbetsgivare utan att först behöva skicka in en ansökan och vänta på svar. Här kan du ge ditt bästa intryck på en gång, så missa inte denna chans!

Rekryteringsträffen äger rum i vår lokal. 

Work & Coaching Stöd och Matchning

Inbjudan till Rekryteringsträff nu på Fredag

Vi har en ytterligare Rekryteringsträff på vårt kontor i Haninge.

Du är varmt välkommen att komma och träffa arbetsgivaren.

Ta med ansökningshandlingar och var noga med att komma i tid.

Vi söker duktiga lagerarbetare som är ansvarsfulla och noggranna. Du bör vara tillgänglig för jobb omgående. Arbetstiderna varierar.

Vi välkomnar i första hand de som i dagsläget har oss som leverantör för Stöd och Matchning. Övriga som inte  är skrivna hos oss men intresserade av rekryteringsträffen får maila till info@workcoaching.se. Vi meddelar er ifall det finns platser kvar.

Krav för att få jobbet är att man har rätt till Stöd och Matchning och Nystartsjobb enligt Arbetsförmedlingen.

Att delta på en rekryteringsträff är ett perfekt sätt att träffa en arbetsgivare utan att först behöva skicka in en ansökan och vänta på svar. Här kan du ge ditt bästa intryck på en gång, så missa inte denna chans!

Rekryteringsträffen äger rum i våra lokaler i Haninge, Handenterminalen 5 nu på Fredag den 23 oktober.

Varmt välkommen!

Work & Coaching Stöd och Matchning

 

Inbjudan till Rekryteringsträff nu på onsdag

rekryteringsträff

Stor Rekryteringsträff på vårt kontor i Haninge då vi kommer att få besök av ett väletablerat detaljhandels företag.

Vi söker duktiga lagerarbetare som är ansvarsfulla och noggranna. Du bör vara tillgänglig för jobb omgående. Arbetstiderna varierar.

Vi välkomnar i första hand de som i dagsläget har oss som leverantör för Stöd och Matchning. Övriga som inte  är skrivna hos oss men intresserade av rekryteringsträffen får maila till info@workcoaching.se. Vi meddelar er ifall det finns platser kvar.

Krav för att få jobbet är att man har rätt till Stöd och Matchning och Nystartsjobb enligt Arbetsförmedlingen.

Att delta på en rekryteringsträff är ett perfekt sätt att träffa en arbetsgivare utan att först behöva skicka in en ansökan och vänta på svar. Här kan du ge ditt bästa intryck på en gång, så missa inte denna chans!

Rekryteringsträffen äger rum i våra lokaler i Haninge, Handenterminalen 5 nu på onsdag den 30 September.

Varmt välkommen!

Work & Coaching Stöd och Matchning

Arbetsintervjun – hur går den till?

En intervju kan se ut på många olika sätt. Att gå på arbetsintervju kan därför vara nervöst – speciellt om det är första gången.

Innan du går på arbetsintervju bör du vara förberedd på de vanligaste intervjufrågorna

 • Berätta lite om dig själv?
 • Varför vill du börja arbeta hos oss?
 • Varför vill du ha just denna befattning?
 • Beskriv vad du har gjort i dina tidigare arbeten?
 • Vad är viktigt för att du ska trivas på en arbetsplats?
 • Varför slutade du hos din tidigare arbetsgivare?
 • Hur kom det sig att du hamnade i detta yrke?
 • Det finns en tid som du inte har jobbat, varför då och vad gjorde du istället?
 • Vilken typ av arbetsuppgifter trivs du bäst med?
 • Vilken typ av arbetsuppgifter trivs du minst med?
 • Hur ska en bra chef vara?
 • Är du flexibel, på vilket sätt?
 • Vad innebär kreativitet för dig?
 • Vad tror du att dina referenser säger om dig och varför har du valt dem? 
 • Kan du ange tre positiva egenskaper som du har?
 • Kan du ange en negativ egenskap som du har?
 • Kan du ge exempel på något som bevisar att du har dessa egenskaper?
 • Kan du berätta om ett projekt du lyckats med?
 • Hur skulle du beskriva dig själv som person?
 • Hur hanterar du stress?
 • Ge exempel på hur du hanterat stress i en utsatt situation på en arbetsplats?
 • Vilken roll tar du i en grupp?
 • Har du haft svårt att samarbeta med någon och i så fall varför?
 • Vad kan du bidra med till vårt företag?
 • Var ser du dig själv yrkesmässigt om fem år?
 • Hur skulle dina tidigare kollegor beskriva dig?
 • Var hämtar du din energi?
 • Vad är din drivkraft? 
 • Känner du till våra värderingar?
 • Vilka värderingar är viktiga för dig?

Under en arbetsintervju kan det hända att du får frågor som kan kännas knepiga att svara på, trots att du är förberedd. Tips på vad du kan ge för svar om du upplever att du får en svår fråga.

 • Be om förtydligande: Du kanske inte förstår frågan helt. Då kan det vara bra att rekryteraren utvecklar frågeställningen eller omformulerar sig. På så vis får du andra infallsvinklar som kan hjälpa dig att hitta rätt och samtidigt får du lite extra tid att fundera över ditt svar.
 • Be om betänketid: För att få lite extra tid på dig för att kunna ge ett bra svar. Du behöver inte känna dig stressad över att svara omedelbart. Med lite extra betänketid får du chans att reflektera över frågeställningen och ge ett genomtänkt svar.
 • Svara ärligt: Du har kanske fått en fråga som känns obekväm att svara på av någon anledning. Oavsett varför så vinner du alltid på att svara ärligt på frågorna. Rekryteraren försöker få fram en komplett bild av vem du är.

Det är inte bara rekryteraren som ska ställa frågor till dig, arbetsintervjun är även ett tillfälle där du får möjlighet att ställa frågor till rekryteraren. Nedan har du tips på frågor som kan vara bra att ställa.

 • Vad kommer jag att ha för dagligt ansvar?
 • Vilka möjligheter kommer det att finnas till utbildning och karriärutveckling?
 • Vilka är företagets största utmaningar idag?
 • Vilka kriterier är viktigast för denna tjänst?

Ett sista tips är att följa upp din intervju med exempelvis ett kort mail där du tackar för ett trevligt möte. Läs även artikeln 6 st enkla kroppspråkstips så att du har ännu större chans att få jobbet.

Work & Coaching Stöd och Matchning

Hoppas denna artikel var nyttig. Lämna gärna en kommentar.