Motivation – i ditt jobbsökande

Det är lätt att tappa lust och motivation i jobbsökandet. Här kommer några tips på vad du kan göra.

Gör en struktur och en plan. Strukturera upp ditt arbetssökande genom att göra ett schema anpassat efter din livssituation och söka arbeten mellan vissa tider.

Sätt upp mål och aktiviteter. Det är viktigt att sätta upp delmål som du kan uppnå och bocka av. Exempel kan vara att anpassa ditt CV efter en speciell tjänst, ha sökt ett antal arbeten under en viss tid eller att hitta ett visst antal arbeten att söka. Det ger dig energi och stärker känslan av att du faktiskt får mycket gjort.

Gör saker som du tycker är roliga och som ger dig energi. Det kan vara att umgås med familj eller vänner, gå på bio, vara med i en studiecirkel eller träna.

Tänk nytt, tänk brett. Inom vilka områden kan din kompetens vara en tillgång?

Ha någon att bolla idéer med. Du är inte ensam i din situation och det kan finnas bollplank bland vänner, om inte, använd en karriärrådgivare eller coach.

Lyft blicken. Träffa kollegor, gå på frukostträffar och seminarier. Bygg nätverk, det kanske finns kontakter som kan hjälpa dig vidare.

Lär dig någonting nytt. Får du ett nej? Ta lärdom av det genom att fråga efter feedback. På så sätt kan du hela tiden utveckla och justera din ansökan. Och genom att förstå vad som efterfrågas utnyttja din lediga tid till att lära dig någonting nytt som kan hjälpa dig att få nästa jobb.

Work & Coaching
Hoppas den här artikeln hjälper dig hitta din motivation. Lämna gärna en kommentar.